Sambal

Print recept

  • 20 minuten bereiden

Zelfgemaakte sambal

Weleen s zelf sambal gemaakt? Nee?! Foodie Marjan laat met dit recept zien hoe gemakkelijk het te maken is én hoe lekker het kan zijn!

  1. Snijd de kroontjes van de pepers af en snijd ze in kleine reepjes. Laat de pitjes zitten, dit geeft juist nog meer de pittige smaak aan de sambal.
  2. Pel de uit en knoflook en snijd dit in blokjes (het hoeft niet heel fijn want het gaat straks in je keukenmachine).
  3. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar in je keukenmachine en maal het hierin tot de sambal goed fijn is.
  4. Het is aan jezelf om te kiezen of je er nog stukjes in wilt of dat je hem helemaal fijn maalt.
  5. Schep de inhoud van je keukenmachine in een koekenpan.
  6. Laat dit in de pan ongeveer 10 minuten pruttelen.
  7. Als de sambal afgekoeld is, kun je het in een bakje scheppen en in de koelkast bewaren.
  8. Giet wat olie op de sambal, zo blijft het afgesloten van de lucht en kan je het langer bewaren! Ik bewaar dit potje maximaal 1 week.

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten