Paprika gevuld met pittige zuurkool

Print recept

  • 2 personen
  • 15 minuten bereiden

Een heerlijke rode paprika gevuld met een pittige zuurkoolsalade.

  1. Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken.
  2. Snij de bosuitjes in ringetjes.
  3. Roer in een kom de zure room, chilipoeder en karwijzaad door elkaar.
  4. Schep de zuurkool en de uiringetjes erdoor.
  5. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten en de steelaanzet.
  6. Schep het zuurkoolmengsel in de helften en zet de helften naast elkaar in een passende lage ovenschaal. Verwarm de gevulde paprika’s afgedekt ongeveer 6-7 minuten
    op vol vermogen (ongeveer 700 Watt) in de magnetron.
  7. Laat ze uit de magnetron nog ca. 4 minuten afgedekt staan. Lekker bij kip of wild.

Tip: Deze paprika’s met zuurkool kunnen ook in de oven bereid worden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk wat kruidenbouillon op de bodem van de schaal en laat de paprika’s met zuurkool in ca. 20-30 minuten in de oven gaar worden.

Eet smakelijk!

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten