Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

Print recept

  • 2 personen
  • 30 minuten bereiden
  1. Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes.
  2. Snijd de tomaten in stukken.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook met de suiker zachtjes aan tot de suiker begint te kleuren. Voeg de tomaten met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden toe en schenk de bouillon erbij. Laat het geheel ca. 8 minuten heel zachtjes sudderen.
  4. Kook de bloemkool in een pan met weinig water in ca. 10-15 minuten gaar.
  5. Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan door een zeef, alleen de pitjes en velletjes mogen in de zeef achterblijven. Kook de tomatensaus zachtjes in tot hij dik genoeg is.
  6. Breng de saus op smaak met versgemalen peper.
  7. Giet de bloemkool af en doe de rozetten over op een schaal. Schep de tomatensaus erover en strooi de geraspte kaas erover.

Eet smakelijk!

Bron: Veggipedia

Vind je dit een lekker recept? Deel het recept met anderen of laat een reactie achter!

Reageer op recept Print recept

Alle recepten